tisdag 24 mars 2009

Devils food chocolate cake

Devil’s food chocolate cake

1 tårta

200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1,5 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
En nypa salt
200 g mörk choklad


1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Choklad glasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 tsk smör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Anton

Anton
sommaren 2008

Isabella

Isabella
upptagen

Bloggintresserade

Min blogglista

Dante

Dante
glad

Om mig

Mitt foto
Enköping, uppsala län, Sweden
Heter Nadja och är snart 26 år.Har 3 underbara barn. Anton 8 år, Isabella 4 år och Dante snart 2 år. Har även 3 underbara katter. Lillan, Hugo och Mimmi. Är undersköterska och gillar att hjälpa folk.