Devil’s food chocolate cake
1 tårta
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1,5 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
En nypa salt
200 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Choklad glasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 tsk smör
25/3 inget svar
-
Jag har nyss kommit hem ..det knäcker att komma hem 18 en fredag :)
speciellt när man inte ska göra nått.. fast jag ska ju till P men han
behagar ej att sv...
14 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar